Van A tot Z: Haaroliebehandeling

prachtig haar

Wil je verbluffend haar krijgen? Vertrouw dan op de kracht van natuurlijke oliën

De gezondheid van je haar bepaalt het uiterlijk.

Hoe verzwakter de conditie van de strengen, des te beter dit te zien is. Als je wilt genieten van dik, lang en glanzend haar, moet je hier goed voor zorgen. In tegenstelling tot wat velen denken, is goede haarzorg geen gemakkelijke taak..

Elk haartype vereist verschillende soorten zorg, die natuurlijk bij de benodigdheden van het haar past. De methode die onlangs het vertrouwen van veel vrouwen heeft gewonnen, is Haaroliebehandeling. Is dit echt zo effectief? Hoe werkt het precies? De antwoorden op deze vragen vind je hieronder.

WAT IS HAAROLIEBEHANDELING?

Haaroliebehandeling is een populaire haarzorgmethode, afkomstig van Aziatische verfraaiingsrituelen. Je kunt het haar bedekken met de natuurlijke oliën of ze in de hoofdhuid masseren, om zowel de gezondheid als het uiterlijk van je haar te verbeteren.

De opmerkelijke werking van Haaroliebehandeling is al eeuwen bekend en consistent gebruikt door vrouwen uit India en Saudi-Arabië, bijvoorbeeld. Kijk maar naar het lange, glanzende, dikke en sterke haar van deze vrouwen. Dit prachtige uiterlijk van het haar komt vooral door de precieze haarzorg en de bescherming die het levert dankzij de natuurlijke oliën. Traditionele en natuurlijke methodes zijn de laatste tijd weer populair geworden. Daarom is het goed om er een paar dingen over te weten.

Is Haaroliebehandeling alleen geschikt voor uitgedroogd haar?

Omdat haaroliën in staatzijn om strengen te hydrateren, voeden en genezen, betekent dit vast dat zulke producten alleen aan te raden zijn om beschadigd haar te behandelen. Dit is niet waar! Haaroliebehandeling is een zeer universele methode, die kan worden toegepast op ieder haartype. Van compleet gezonde haarstrengen tot de maximaal beschadigde. De resultaten van de behandeling zijn afhankelijk van de soort gebruikte olie.

Verschillende oliën beïnvloeden het haar op verschillende manieren!

Hittebescherming en genezing worden geleverd door Arganolie. Olie van de Siberische den (Cedarolie) zal de talgproductie reguleren in de hoofdhuid, om roos te voorkomen ,bijvoorbeeld. Castorolie is de perfecte olie om haargroei te versnellen enhet haar weer te laten glanzen Natuurlijk Uv-filter voor alle haartypes wordt geleverd door Marula olie of passievruchtolie, die snel tot in het haar en de hoofdhuid kunnen doordringen. Om het haar te beschermen tegen waterverlies , wordt aangeraden om de strengen te behandelen met kokosolie, vooral op de plekken vlakbij de evenaar.

Welke haarolie is het meest geschikt?

Er zijn zoveel mogelijkheden als het aantal natuurlijke oliën.

  1. Niet-drogende oliën waarvan de samenstelling wordt beheerst door verzadigde vetzuren (stearine, palmitine, laurine, behen, myristine) kan worden gebruikt om haar met een lage porositeit te beschermen en in goede conditie te houden.
  2. Semi-drogende oliën waarvan de samenstelling wordt beheerst door enkelvoudig onverzadigde vetzuren (omega-7 en omega-9) zorgt voor en helpt de conditie van problematisch en verzwakt haar uit de groep van gemiddelde porositeit te verbeteren.
  3. Drogende oliën waarvan de samenstelling wordt beheerst door meervoudig onverzadigde vetzuren (omega-3 en omega-6), die genezing bieden voor zeer beschadigd en uitgedroogd haar uit de groep met hoge porositeit.

Is Haaroliebehandeling moeilijk uit te voeren?

Er moet duidelijk worden gezegd dat er geen gemakkelijkere methode is om voor haar te zorgen dan Haaroliebehandeling. Om de behandeling uit te voeren, hoef je geen bepaalde vaardigheden te hebben. Je hoeft niet eens een vaste handleiding te volgen, want het ergste wat er kan gebeuren is dat je je haar twee keer moet wassen. Verder is er geen risico aan Haaroliebehandeling verbonden, zoals het bijvoorbeeld typerend voor een conditioner is dat het irriteert als het in je ogen komt. Het is goed om te vermelden dat het product geen negatieve reacties zal veroorzaken, omdat het zelfs veilig is om natuurlijke oliën aan te brengen tijdens de zwangerschap en de borstvoeding.

Wat zijn de methodes van Haaroliebehandeling?

Er zijn twee meest gebruikte methodes die de conditie van het haar verbeteren. Deze twee hebben vergelijkbare resultaten, en worden door de meerderheid het meest gewaardeerd.

  • Haaroliebehandeling aangebracht op droog haar – de olie wordt op droog haar aangebracht. Dit kan op twee manieren worden gedaan, dus je kunt kiezen om de olie vóór het wassen aan te brengen om een diepe werking te leveren, of na het wassen voor bescherming en een glans.
  • Haaroliebehandeling aangebracht op nat haar – hierbij wordt de olie op vochtig haar aangebracht. Ook deze methode heeft twee variaties. De olie kan worden aangebracht vóór de shampoobeurt voor intensieve genezing, of voor het stylen om het haar gemakkelijker in vorm te brengen.

Er zijn twee alternatieve manieren voor Haaroliebehandeling die iets meer voorbereiding vereisen. In dit geval is het niet voldoende om de olie te nemen en deze op het haar aan te brengen. Dit zijn de behandelingen die zich richten op individuele haarbenodigdheden.

  • Haaroliebehandeling in een kom – voeg een paar druppels van je favoriete oliën toe aan een kom met lauw water. Stop je haar dan in de kom en laat het een tijdje zitten. Dankzij deze methode kan de olie elke millimeter van het haar bedekken, omdat het water het gemakkelijker maakt voor de natuurlijke stoffen om diep in het haar te trekken en alle waardevolle elementen tot diep in de lagen van de strengen te laten komen.
  • Haaroliebehandeling in een spray – voeg een theelepel van je favoriete oliën toe aan water of kruidendestillaat. Giet deze mix in een fles met een verstuiver. Nu kun je de haarstrengen insprayen met je zelfgemaakte haarmist. Je kunt dit doen voor het stylen, wassen, of zelfs elke tijd gedurende de dag, om bijvoorbeeld een glans aan je haar te geven en het kammen te vergemakkelijken.